Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Surówka Bora Bora

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Cudowny połączenie rumu i egzotyki.

Surówka Bora Bora

Składniki:

Surówka Bora Bora

 

  • 1główka sałaty lodowej,
  • 3 średnie banany,
  • 3 łyżki posiekanych orzeszków ziemnych,
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1/2 łyżeczki posiekanej melisy,
  • sos:
  • 200 ml śmietany 36%
  • 1 łyżeczka otartej skórki z cytryny,
  • 2 łyżki soku cytrynowego,
  • 30 ml rumu Jamaica
  • 1/2 łyżeczki świeżo zmielonego kolorowego pieprzu, sól i cukier do smaku

Sposób przygotowania:

Surówka Bora Bora
Wszystkie składniki sosu połączyć i dokładnie wymieszać. Doprawić solą i cukrem do smaku. Odstawić na 1/2 godz. Sałatę oczyścić, umyć i osuszyć. Poszarpać na drobne kawałki (nie kroić). Banany umyć, obrać ze skór i pokroić na plasterki. Skropić sokiem z cytryny. Banany połączyć z rozdrobnioną sałatą. Dodać posiekane orzechy i melisę. Wymieszać. Przełożyć do salaterki. Polać schłodzonym sosem.

Tagi:

sosy sałata