zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2399]

Surówka colesław

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Znana i lubiana surówka colesław. Jakoś długo się do niej przymierzałam i w końcu zrobiłam. Jest bardzo smaczna.

Surówka colesław

Składniki:

Surówka colesław

 

  • 1/2 główki białej kapusty ( małej )
  • 2 marchewki
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 3 łyżki majonezu
  • 3 łyżki jogurtu greckiego
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1/2 łyżeczki soli

Sposób przygotowania:

Surówka colesław
Kapustę i marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach ( można użyć robota ).

Potarte warzywa umieścić w misce.

Dodać pozostałe składniki i wymieszać surówkę.

Zakryć miskę folią spożywczą i wstawić do lodówki najlepiej na kilka godzin aby smaki dobrze się przegryzły.

Podawać jako dodatek do drugich dań obiadowych lub do tego co lubimy.

Ja podałam do żeberek w sosie i ziemniaków.

Tagi:

surówka