Sposób przygotowania:
Surówka colesław
Kapustę białą obrać z brzydkich wierzchnich liści, pokroić w ćwiartki i poszatkować lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Marchewkę po obraniu i umyciu zetrzeć na tarce duże oczka. Cebulę obrać i pokroić w kostkę, por po oczyszczeniu (część biała) pokroić w pół prążki.
Wszystkie składniki włożyć do miski, w osobnej miseczce wymieszać majonez z jogurtem naturalnym, dodać odrobinę musztardy, sok z cytryny, miód oraz sól i pieprz do smaku. Przygotowany sos wlać do miski z kapustą, marchewką, porem i cebulą. Całość dokładnie wymieszać. Schłodzić w lodówce.
Smacznego.
Wszystkie składniki włożyć do miski, w osobnej miseczce wymieszać majonez z jogurtem naturalnym, dodać odrobinę musztardy, sok z cytryny, miód oraz sól i pieprz do smaku. Przygotowany sos wlać do miski z kapustą, marchewką, porem i cebulą. Całość dokładnie wymieszać. Schłodzić w lodówce.
Smacznego.