Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Surówka kopenhaska

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Surówka obiadowa, którą podasz jako dodatek do mięsa. To najlepsza surówka warzywna, jaką kiedykolwiek jadłam. Spróbuj i przekonaj się sama.

Surówka kopenhaska

Składniki:

Surówka kopenhaska

 

Sposób przygotowania:

Surówka kopenhaska

I

Surówka kopenhaska
Przygotowanie wszystkich warzyw, warzywa kroimy.

1. Sałatę, szczypiorek drobno siekam.
2. Marchew obieram, ścieram na tarce od dużych oczkach
3. Ogórki kiszone również ścieram na tarce o dużych oczkach.
4. Cebulę obieram drobno kroję.
5. Warzywa wszystkie przekładam do miski.

II

Surówka kopenhaska
Przygotowanie sosu, sso łączymy z warzywami.

6. W naczyniu mieszam jogurt, musztardę, czosnek, pieprz, sól i dodaję do warzyw. Wszystko delikatnie mieszam i przekładam do naczynia.

III

7. Surówka gotowa, podaję, jako dodatek do mięsa.
8. Smacznego.