Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Surówka jabłko-marchew-rzodkiewka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Smaczna i chrupiąca suróweczka do obiadu lub lekka przekąska

Surówka jabłko-marchew-rzodkiewka Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Surówka jabłko-marchew-rzodkiewka

 

 

Sposób przygotowania:

Surówka jabłko-marchew-rzodkiewka
Jabłko obrać, usunąć gniazdo nasienne i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Marchewkę obrać, umyć i osuszyć, odciąć końce i zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Rzodkiewki umyć, usunąć ogonki, zetrzeć na tarce również na dużych oczkach. Wszystkie składniki wymieszać w misce, dodać szczyptę cukru, odrobinę soli i pieprzu, polać olejem i dokładnie wymieszać.
Surówka jabłko-marchew-rzodkiewka
Jabłko obrać usunąć gniazdo nasienne i zetrzeć na tarce o dużych oczkach
Surówka jabłko-marchew-rzodkiewka
Marchewkę obrać umyć i osuszyć odciąć końce i zetrzeć na tarce na dużych oczkach
Surówka jabłko-marchew-rzodkiewka
Rzodkiewki umyć usunąć ogonki zetrzeć na tarce również na dużych oczkach