2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1493]

Surówka buraczana z jabłkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Surówka buraczana idealny dodatek do pieczonych mięs i drugiego dania obiadowego

Surówka  buraczana z jabłkiem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Surówka buraczana z jabłkiem

 

  • 80 dag buraków czerwonych
  • 1 jabłko
  • 2 łyżki octu jabłkowego
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 ząbek czosnku
  • 1/2 sztuki cebuli
  • 1 łyżeczka cukru
  • sól pieprz do smaku

 

Sposób przygotowania:

Surówka buraczana z jabłkiem
Buraki myjemy zalewamy wodą i gotujemy do miękkości odcedzamy ,zalewamy zimną wodą i obieramy ze skórki.Trzemy na tarce jarzynowej razem z obranym jabłkiem ,wyciskamy ząbek czosnku przez praskę dodajemy do sałatki.cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę ,łączymy wszystko razem .Doprawiamy oliwą octem solą i pieprzem wg swojego uznania.Podawać tuż po przyrządzeniu.Smaczna surówka polecam!
Surówka  buraczana z jabłkiem
Buraki gotujemy płuczemy zimną wodą i obieramy ze skórki
Surówka  buraczana z jabłkiem
Cebulkę kroimy w kostkę jabłko scieramy na tarce
Surówka  buraczana z jabłkiem
Dodajemy do sałatki cebulę doprawiamy pieprzem oliwą itd