zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Surówka kapuściano paprykowa

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Surówka z kapusty z papryką

Surówka kapuściano paprykowa

Składniki:

Surówka kapuściano paprykowa

 

  • 1 kg świeżej kapusty
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka żółta
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 1 średnia cebula
  • sól
  • pieprz
  • ocet winny
  • cukier
  • oliwa

 

Sposób przygotowania:

Surówka kapuściano paprykowa
Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w paski. Cebulę obrać, umyć i pokroić w piórka. Kapustę poszatkować. Natkę umyć, osuszyć i pokroić. Wszystkie warzywa umieścić w misce, posolić i odstawić na 10 minut. Po tym czasie doprawić pozostałymi przyprawami do smaku i wymieszać.

Tagi:

papryka