agusia2361

agusia2361

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 506]

surówka kapusta z czerwonej z jabłkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszny dodatek w postaci surówki z czerwonej kapusty.

surówka kapusta z czerwonej  z jabłkami

Składniki:

surówka kapusta z czerwonej z jabłkami

 

  • 40 dag czerwonej kapusty
  • 15 dag jabłek
  • 5 dag rodzynków
  • 25 ml oliwy
  • sól, cukier, sok z cytryny

Sposób przygotowania:

surówka kapusta z czerwonej z jabłkami
Z kapusty zdjąć wierzchnie, uszkodzone liście, usunąć głąb i grube nerwy, a następnie poszatkować. Jabłka opłukać , obrać i wydrążyć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Następnie wszystko połączyć z oliwą i przebranymi, opłukanymi rodzynkami. Na koniec doprawiamy do smaku. Przekładamy do salaterki i dekorujemy według swojego uznania.