Ania Hosz

Ania Hosz

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 198]

Surówka konkursowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Surówka taka może stanowić dodatek do obiadu np.; do drobiu albo zaistnieć na stole jako zdrowy deser.

Surówka konkursowa Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Surówka konkursowa

 

Sposób przygotowania:

Surówka konkursowa
Surówka taka może stanowić dodatek do obiadu np.; do drobiu albo zaistnieć na stole jako zdrowy deser. Marchewkę umyć, oskrobać i zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Podobnie jabłko. Dodać drobno pokrojone brzoskwinie z puszki i posiekane orzechy włoskie. Pestki z dyni uprażyć na suchej patelni, ostudzić i dołożyć do surówki. Doprawić całość cukrem oraz sokiem z cytryny, dobrze wymieszać i odstawić do lodówki na 20 minut. Smacznego.
Surówka konkursowa
surówka 2
Surówka konkursowa
surówka 3