ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Surówka koperkowo - jabłkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Moja ulubiona surówka obiadowa o bardzo ciekawym smaku.

Surówka koperkowo - jabłkowa

Składniki:

Surówka koperkowo - jabłkowa

 

  • 2 jabłka
  • 1 seler
  • duży pęczek koperku
  • kilka kropel octu winnego
  • odrobina cukru

 

Sposób przygotowania:

Surówka koperkowo - jabłkowa
Jabłka myjemy, obieramy ze skórki, wycinamy gniazda nasienne. Ścieramy na tarce o grubych oczkach. Seler myjemy, obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach, mieszamy z jabłkiem. Koperek myjemy, siekamy drobno, mieszamy z resztą składników. Wszystko skrapiamy octem winnym i doprawiamy lekko cukrem. podajemy od razu. Smacznego!