Sposób przygotowania:
Surówka na słodko z fetą
Sałatę myjemy, osuszamy i rwiemy na kawałki. Papryke myjemy, wydrążamy z niej gniazdo nasienne, usuwamy, kroimy w kosteczkę.
Następnie obieramy kiwi, kroimy na plasterki, a potem jeszcze na 4 lub 6 części każdy z nich. Banany obieramy, kroimy w plasterki. Ser feta kroimy w kostkę. (Polecam zwilzyć nóż w zimnej wodzie, wtedy się tak nie klei).
Mandarynki dzielinmy na cząstki.
Sałatę, paprykę i owoce wkładamy do dużej miski, wsypujemy garść lub dwie nasion dyni, polewamy miodem, lekko mieszając.
Sałatka jest kolorowa, więc dobrze prezentuje się w przezroczystej salaterce. Jeśli ktoś lubi polecam tez użyć ziarek słonecznika oraz rodzynków.
Następnie obieramy kiwi, kroimy na plasterki, a potem jeszcze na 4 lub 6 części każdy z nich. Banany obieramy, kroimy w plasterki. Ser feta kroimy w kostkę. (Polecam zwilzyć nóż w zimnej wodzie, wtedy się tak nie klei).
Mandarynki dzielinmy na cząstki.
Sałatę, paprykę i owoce wkładamy do dużej miski, wsypujemy garść lub dwie nasion dyni, polewamy miodem, lekko mieszając.
Sałatka jest kolorowa, więc dobrze prezentuje się w przezroczystej salaterce. Jeśli ktoś lubi polecam tez użyć ziarek słonecznika oraz rodzynków.