ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Surówka ogórkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Doskonały dodatek do drugiego dania.

Surówka ogórkowa

Składniki:

Surówka ogórkowa

 

  • 2 długie ogórki zielone
  • 3 łyżki octu winnego
  • łyżka musztardy francuskiej
  • 2 ząbki czosnku
  • pęczek koperku

Sposób przygotowania:

Surówka ogórkowa
Ogórki myjemy dokładnie. Osuszamy. Kroimy w ukośne plastry (bez obierania, lecz można obrać, jak kto woli). Do miseczki wlewamy ocet winny, dodajemy musztardy francuskiej (to ta z ziarenkami gorczycy) i wyciskamy 2 ząbki czosnku.. Dokładnie mieszamy składniki, polewamy tym ogórki. Mieszamy, całość posypujemy posiekanym drobno koperkiem. Podajemy jako dodatek do obiadu.

Tagi:

ogórki