Malgosia

Malgosia

Szef Kuchni
[Przepisów: 95]

Surówka paprykowo-porowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Surówkę paprykowo-porową można na półmisku ozdobić plastrami pomidora.

Surówka paprykowo-porowa

Składniki:

Surówka paprykowo-porowa

 

  • 4 papryki
  • 3 pory
  • 1/3 szklanki majonezu
  • 1 stołowa łyżka musztardy
  • 1 stołowa łyżka śmietany
  • sól i pieprz
  • cukier
  • posiekana zielona pietruszka

 

Sposób przygotowania:

Surówka paprykowo-porowa
Paprykę przekroić wzdłuż, oczyścić z nasion, pokroić w cienkie paseczki, pory pokroić w cienkie talarki, wymieszać. Majonez zmieszać ze śmietaną, dodać musztardę, przyprawić. Zalać warzywa i wymieszać.

Tagi:

pory papryka