goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Surówka porowa z jabłkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

W lżejszej wersji zamiast majonezu i śmietany możemy dodać po prostu jogurt naturalny. Surówka świetnie nadaje się także na grilla.

Surówka porowa z jabłkiem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Surówka porowa z jabłkiem

 

Sposób przygotowania:

Surówka porowa z jabłkiem
Pory oczyszczamy (używamy białej i zielonej części), a następnie drobno siekamy. Sparzamy. Odcedzamy i hartujemy zimną wodą, odcedzamy. Jabłka ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy jabłka do pora, a następnie dodajemy przyprawy. Całość mieszamy z majonezem i śmietaną. Można także dodać jogurt naturalny.
Surówka porowa z jabłkiem
Pory oczyszczamy, a następnie drobno siekamy.
Surówka porowa z jabłkiem
Dodajemy jabłka do pora, a następnie dodajemy przyprawy