ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Surówka rzeżuchowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna surówka zawierająca mnóstwo witamin

Surówka rzeżuchowa

Składniki:

Surówka rzeżuchowa

 

  • 100 g rzeżuchy
  • 10-15 rzodkiewek
  • koperek, szczypiorek
  • sól, pieprz
  • jogurt grecki
  • łyżeczka majonezu

Sposób przygotowania:

Surówka rzeżuchowa
Warzywa umyć, osuszyć. Rzeżuchę, szczypiorek, koperek posiekać drobno, Dodać pokrojone rzodkiewki. Jogurt grecki wymieszać z odrobiną majonezu. Dodać powstały sos do sałatki. Wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Surówkę tą można spożywać do pieczywa z masłem, bądź jako dodatek do drugiego dania.