czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Surówka warzywna do obiadu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

To nasza ulubiona surówka, pełna witamin...

Surówka warzywna do obiadu

Składniki:

Surówka warzywna do obiadu

 

  • 1/2 główki kapusty pekińskiej,
  • duża marchew,
  • 4 cm pora,
  • puszka kukurydzy,
  • jabłko,
  • 2 łyżki soku z cytryny,
  • 2 łyżeczki cukru,
  • kilka łyżek jogurtu naturalnego,
  • Sól, pieprz.

Sposób przygotowania:

Surówka warzywna do obiadu
Kapustę dośc drobno posztakować. Marchew oczyścić, jabłko obrać ze skórki, zetrzeć na tarce o średnich oczkach, dodać do kapusty. Por drobno posiekać, dodać do warzyw, dodać świeżo wyciśnięty sok z cytryny, doprawić do smaku szczyptą cukru. Dodać osączoną kukurydzę oraz kilka łyżek jogurtu naturalnego. Wszystko wymieszać, odstawić na pół godz do lodówki, by połączyły się smaki. Doprawić do smaku.