Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Surówka wiosenna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo zdrowa surówka polecam dzieciom.

Surówka wiosenna

Składniki:

Surówka wiosenna

 

  • 30 dag sałata zielona
  • 30 dag rzodkiewka
  • 15 dag szczypiorek
  • 15 dag jogurt naturalny
  • 2 dag cukier
  • sól

Sposób przygotowania:

Surówka wiosenna
Sałatę oczyścić, rozdzielić listki, dokładnie opłukać, osączyć z wody, pokroić w paski.
Rzodkiewki umyć, oczyścić, opłukać pokroić w plasterki.
Szczypior przebrać, umyć i drobno [posiekać.
Warzywa połączyć.
Do jogurtu naturalnego dodać cukier, sól i wymieszać.
Wymieszane warzywa polać jogurtem i dokładnie wymieszać.
Na końcu posypać szczypiorkiem.

Tagi:

sałata