Karolka86

Karolka86

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 206]

*Surówka z białej kapusty*

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Następny z serii kuchnia śląska:)

*Surówka z białej kapusty*

Składniki:

*Surówka z białej kapusty*

 

  • główka białej kapusty (może być pekińska)
  • mała marchew
  • mały korzeń pietruszki
  • mały kawałek selera
  • papryka czerwona
  • jabłko
  • cebula
  • 2 łyżki koperku posiekanego
  • 2 łyżki octu lub soku z cytryny
  • 2-3 łyżki majonezu
  • sól,cukier,pieprz

 

Sposób przygotowania:

*Surówka z białej kapusty*
Kapustę drobno poszatkować. Na tarce (drobne oczka) zetrzeć marchew,pietruszkę,seler,paprykę,jabłko i cebulę. Dodać ocet,drobno posiekany koperek i przyprawy. Wymieszać surówkę z majonezem i wstawić do lodówki na 2h.