motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Surówka z białej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Surówka z białej kapusty z dodatkami

Surówka z białej kapusty Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka z białej kapusty

 

  • 1/2 kapusty
  • 1 cebulka czerwona
  • kawałek papryki
  • natka pietruszki
  • 2 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Surówka z białej kapusty
Kapustę oczyszczamy i szatkujemy. Obraną cebulkę kroimy w piórka i dodajemy do poszatkowanej kapusty. Następnie solimy, wygniatamy i odstawiamy na 15 minut, aby zmiękła. W tym czasie oczyszczamy paprykę i kroimy w kostkę. Umytą natkę pietruszki kroimy. Pokrojoną paprykę i natkę dodajemy do kapusty z cebulka. Na koniec dodajemy majonez i doprawiamy do smaku. Wszystko dokładnie mieszamy.
Surówka z białej kapusty
Etap 1 Kapustę szatkujemy, cebulkę kroimy i solimy
Surówka z białej kapusty
Etap 2 Umytą paprykę kroimy w kostkę, natke kroimy
Surówka z białej kapusty
Etap 3 Pparykę z natką dodajemy do kapusty
Surówka z białej kapusty
Etap 4 Dodajemy majonez i doprawiamy, mieszamy

Tagi:

kapusta