peggi

peggi

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 226]

Surówka z białej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Szybka i smaczna surówka z białej kapusty - sprawdzi się zarówno do codziennego lub świątecznego obiadu

Surówka z białej kapusty

Składniki:

Surówka z białej kapusty

 

  • 1/4 niedużej główki młodej białej kapusty
  • 1/2 białej rzodkwi
  • 1 nieduża czerwona cebula
  • 1 średni pomidor
  • 1 łyżka białego octu winnego
  • 2 łyżki oleju z avocado
  • przyprawa do sałatek
  • pieprz ziołowy
  • sól

Sposób przygotowania:

Surówka z białej kapusty
Warzywa myjemy i osuszamy. Kapustę szatkujemy w drobne piórka. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Pomidora kroimy w niedużą kostkę, rzodkiew obieramy i ścieramy na tarce jarzynówce o dużych oczkach. Wszystko razem mieszamy. Ocet winny mieszamy z olejem z avocado, dodajemy przyprawy, ponownie mieszamy. Polewamy surówkę.