cherry

cherry

Złoty Ekspert
[Przepisów: 508]

Książka Kucharska: Książka kucharska wyd. Printex II

Surówka z białej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

surówka z kapusty

Surówka z białej kapusty

Składniki:

Surówka z białej kapusty

 

  • 500 g kapusty,
  • ¼ szklanki octu,
  • 0,5 łyżki cukru,
  • olej roślinny.

 

Sposób przygotowania:

Surówka z białej kapusty

Główkę
kapusty umyć i oczyścić z wierzchnich liści, usunąć głąb, cienko poszatkować,
osolić, zgnieść rękoma, żeby kapusta była miękka. Odcisnąć sok. Wyłożyć kapustę
do salaterki, dodać ocet winny wymieszany z cukrem, odstawić na pół godziny.
Przed podaniem polać olejem roślinnym.


 

Tagi:

kapusta