ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Surówka z białej kapusty 2.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tradycyjna surówka pasująca do każdego obiadu.

Surówka z białej kapusty 2.

Składniki:

Surówka z białej kapusty 2.

 

  • połowa główki białej kapusty
  • 1 papryka czerwona
  • 1 duża marchew
  • ocet winny
  • oliwa z oliwek
  • sól
  • natka pietruszki do dekoracji

Sposób przygotowania:

Surówka z białej kapusty 2.
Kapustę szatkujemy drobniutko. Solimy ją dokładnie. Odstawiamy na dwie godziny. Paprykę myjemy, rozkrawamy na pół, wycinamy gniazda nasienne. Kroimy w paseczki, a paseczki kroimy w drobne kawałki. Marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach. Warzywa mieszamy z kapustą. Skrapiamy octem winnym, mieszamy. Odstawiamy na 15 minut. Następnie dodajemy oliwy. Mieszamy, dekorujemy posiekaną natką pietruszki. Smacznego.

Tagi:

kapusta