Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Surówka z białej kapusty i brzoskwiń

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Wyśmienity dodatek do dań

Surówka z białej kapusty i brzoskwiń

Składniki:

Surówka z białej kapusty i brzoskwiń

 

  • 50 dag cienko poszatkowanej białej kapusty
  • 5 brzoskwiń
  • 1 średni pomidor
  • 50 ml białego wytrawnego wina
  • 3 łyżki majonezu
  • sól, pieprz i sok z cytryny

 

Sposób przygotowania:

Surówka z białej kapusty i brzoskwiń
Kapustę posolić i pozostawić na 30 min. Pomidora sparzyć i obrać ze skórki. Miąższ pokroić w kostkę. Brzoskwinie wypestkować i obrać ze skórek. Miąższ również pokroić w kostkę. Wymieszać z kapustą. Dodać majonez i wino. Doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Wymieszać.

Tagi:

kapusta