Sposób przygotowania:
Surówka z kapusty i pomidorów
Kapustce białą oczyścić z brzydkich liści, poszatkować.
Następnie posolić i odstawić na 20 - 30 minut.
Pomidory sparzyć gorącą wodą, zdjąć skórkę a następnie pokroić w kostkę.
Por pokroić w prążki.
Cebule obrać, pokroić w piórka.
Wszystkie składniki połączyć ze sobą, polać sosem, lekko wymieszać i przełożyć do salaterki.
Sos;
obrany czosnek przecisnąć przez praskę, następnie zmiażdżyć z solą, dodać olej, mieszając doprawić cukrem i sokiem z cytryny do smaku.
Ozdobić ćwiartkami pomidora.
Następnie posolić i odstawić na 20 - 30 minut.
Pomidory sparzyć gorącą wodą, zdjąć skórkę a następnie pokroić w kostkę.
Por pokroić w prążki.
Cebule obrać, pokroić w piórka.
Wszystkie składniki połączyć ze sobą, polać sosem, lekko wymieszać i przełożyć do salaterki.
Sos;
obrany czosnek przecisnąć przez praskę, następnie zmiażdżyć z solą, dodać olej, mieszając doprawić cukrem i sokiem z cytryny do smaku.
Ozdobić ćwiartkami pomidora.
gusia1000