kupiska

kupiska

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 148]

Surówka z białej kapusty i soczewicy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Zdrowa surówka pełna witamin.

Surówka z białej kapusty i soczewicy

Składniki:

Surówka z białej kapusty i soczewicy

 

  • 300 gram soczewicy
  • główka białej kapusty
  • 1 zielona papryczka chili
  • wyciśnięty sok z połówki limonki
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 średnia cebula
  • 3 stołowe łyżki oleju roślinnego
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu

 

 

Sposób przygotowania:

Surówka z białej kapusty i soczewicy
Posiatkowana kapustę włożyć do miski.Soczewicę wkładamy na patelnię na rozgrzany olej. Do soczewicy dodajemy drobno posiekany czosnek,drobno pokrojona papryczkę chili bez pestek i pokrojona cebule.Doprawiamy szczyptą pieprzu i soli.Dusimy na średnim ogniu do miękkości od czasu do czasu mieszając.Gdy soczewica jest gotowa dodajemy ja do posiatkowanej kapusty. Skraplamy sokiem wyciśniętym z połówki limonki. Całość mieszamy