Sposób przygotowania:
Surówka z białej kapusty, marchewki...
Kapustę drobno szatkujemy. Marchewkę i jabłko ścieramy na średnich oczkach.Cebulkę kroimy w kostkę.
Wszystko razem mieszamy doprawiając do smaku solą, pieprzem, cukrem.Polewamy olejem i octem.Mieszamy ponownie.
Można dodać coś zielonego: koperek, pietruszkę lub szczypior.
Surówkę wkładamy do lodówki na 15 minut żeby się "przegryzła".
Podaję ją do pieczonego schabu, szynki czy karkówki.
Sprawdza się też do ryb i innych potraw.
Wszystko razem mieszamy doprawiając do smaku solą, pieprzem, cukrem.Polewamy olejem i octem.Mieszamy ponownie.
Można dodać coś zielonego: koperek, pietruszkę lub szczypior.
Surówkę wkładamy do lodówki na 15 minut żeby się "przegryzła".
Podaję ją do pieczonego schabu, szynki czy karkówki.
Sprawdza się też do ryb i innych potraw.