goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Surówka z białej rzodkiewki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Jest smaczna i zdrowa. Ma bardzo intensywny zapach.

Surówka z białej rzodkiewki Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Surówka z białej rzodkiewki

 

  • biała rzodkiew kilka sztuk
  • majonez 2 łyżki
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Surówka z białej rzodkiewki
Rzodkiewki dokładnie myjemy, obieramy i kroimy w bardzo drobną kostkę lub ścieramy na średniej tarce. Następnie dodajemy do niej majonez oraz przyprawy. Surówkę dokładnie mieszamy. Zamykamy ją w szczelnym pojemniku i przekładamy do lodówki na min. 1 godzinę by się "przegryzła". Podajemy z pieczywem. Smacznego!
Surówka z białej rzodkiewki
Oczyszczoną rzodkiewkę kroimy w małą kostkę
Surówka z białej rzodkiewki
Do rzodkiewki dodajemy około 2 łyżki majonezu
Surówka z białej rzodkiewki
Dodajemy przyprawy: sól i pieprz - całość mieszamy