Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Surówka z białą rzodkwią wg Beatris

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Doskonała surówka z białej rzodkwi z dodatkiem majonezu.

Surówka z białą rzodkwią wg Beatris Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Surówka z białą rzodkwią wg Beatris

 

  • 1/4 główki młodej kapusty
  • 10 dkg białej rzodkwi
  • 1 pomidor
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 2 łyżki majonezu

Sposób przygotowania:

Surówka z białą rzodkwią wg Beatris
Poszatkowaną kapustę oprószyć solą i lekko ugnieść, żeby puściła sok. Obraną białą rzodkiew zetrzeć na tarce o dużych oczkach,dodać do kapusty. Pomidora umyć, osuszyć i pokroić w dużą kostkę. Szczypiorek drobno posiekać. Szczypiorek i pomidora dodać do kapusty z rzodkwią. Do surówki dodać pieprz i majonez, dokładnie wymieszać. Podawać jako dodatek do obiadu.
Surówka z białą rzodkwią wg Beatris
Poszatkowana młoda kapusta lekko ugnieciona z solą.
Surówka z białą rzodkwią wg Beatris
Pokrojony pomidor posiekany szczypiorek i starta biała rzodkiew dodane do kapusty.
Surówka z białą rzodkwią wg Beatris
Pieprz i majonez dodane do wszystkich składników.