Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Surówka z brokułów z jabłkiem i bazylią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Surówka brokułowa z przecierem porzeczkowym to świetny dodatek do mięsa z drobiu

Surówka z brokułów z jabłkiem i bazylią

Składniki:

Surówka z brokułów z jabłkiem i bazylią

 

  • 0,5 kg brokuła,
  • 3 łyżki przecieru porzeczkowego,
  • 1 jabłko,
  • 2 łyżki majonezu,
  • 1 łyżka posiekanego koperku,
  • 1 łyżeczka bazylii,
  • sól,
  • cukier

 

Sposób przygotowania:

Surówka z brokułów z jabłkiem i bazylią
Majonez połączyć z przecierem z czerwonej porzeczki, posiekanym koperkiem i świeżą posiekaną bazylią. Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o grubych otworach i od razu wymieszać z majonezem. Brokuły umyć, odciąć różyczki i drobno posiekać lub zetrzeć na grubej tarce. Dodać do majonezu, przyprawić do smaku solą i cukrem, wymieszać.