sammakko

sammakko

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 396]

Surówka z brukselki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Lekka surówka o wyrazistym smaku. Wspaniały i zdrowy dodatek do drugiego dania. Wystarczą dwa podstawowe składniki do jej przygotowania.

Surówka z brukselki

Składniki:

Surówka z brukselki

 

Sposób przygotowania:

Surówka z brukselki
Brukselkę kroimy w bardzo drobne kawałki. Do jogurtu dodajemy cukier, sól, pieprz, natkę pietruszki oraz koperek. Mieszamy lekko ubijając. tak przygotowany sos dodajemy do brukselki. Jabłko kroimy w cienkie paski, skrapiamy sokiem z cytryny. Dodajemy do surówki. Dokładnie mieszamy. Podajemy od razu.