iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Surówka z brukselki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Surówka z brukselki smaczna i zdrowa

Surówka z brukselki

Składniki:

Surówka z brukselki

 

 

Sposób przygotowania:

Surówka z brukselki
Brukselkę myjemy obieramy z wierzchnich liści. Kroimy w paseczki. Pokrojona kapustkę solimy dusimy ręką aby zmiękła i odstawiamy na ok 20 min . Cebule czerwoną obieramy z łupiny i siekamy. Pomidora myjemy osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy drobno. Składniki mieszamy ze sobą . Doprawiamy sokiem z cytryny solą morską i pieprzem świeżo mielonym lub białym do smaku. Kropimy olejem. Odstawiamy do lodówki aby smaki połączyły się .

Tagi:

brukselka