Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Surówka z cykorii po alpejsku

         
ocena: 4/5 głosów: 1

Cykorię oczyścić z uszkodzonych liści. Wyciąć gorzki miąższ u nasady korzeni,

Surówka z cykorii po alpejsku

Składniki:

Surówka z cykorii po alpejsku

 

  • 300 g cykorii
  • papryka konserwowa
  • 50 g groszku konserwowego
  • 1-2 łyżki oliwy
  • szczypiorek
  • sól
  • cukier
  • sok z cytryny

Sposób przygotowania:

Surówka z cykorii po alpejsku
Cykorię oczyścić z uszkodzonych liści. Wyciąć gorzki miąższ u nasady korzeni, opłukać, cienko pokrajać, wymieszać z drobno pokrajaną papryką, oliwą, groszkiem, drobno posiekanym szczypiorkiem. Doprawić do smaku.

Tagi:

cykoria