Ag.Zetka

Ag.Zetka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1028]

Surówka z cykorii i mandarynek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Cykoria jest dość gorzka, dlatego lubi występować w połączeniu ze słodkim owocem. Najczęściej do takiej surówki wykorzystuję pomarańcze, ale tym razem zdecydowałam się na mandarynki.

Surówka z cykorii i mandarynek Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Surówka z cykorii i mandarynek

 

Sposób przygotowania:

Surówka z cykorii i mandarynek
Cykorię myjemy, osuszamy, rwiemy lub kroimy i umieszczamy w miseczce.

Mandarynki myjemy, obieramy, dzielimy na cząstki, usuwamy pestki. 

Cząstki mandarynek kroimy na 2-3 części. 

Cykorię i mandarynki łączymy, dodajemy majonez, mieszamy. 

Surówkę doprawiamy do smaku solą i pieprzem. 

Surówka dobrze pasuje m.in. do dań z drobiu.
Surówka z cykorii i mandarynek
Cykorię kroimy. Dodajemy do niej pokrojone mandarynki.