Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Surówka z cykorii, pomidorów i kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Surówka z cykorii i kapusty pekińskiej to wspaniały dodatek do obiadu.

Surówka z cykorii, pomidorów i kapusty

Składniki:

Surówka z cykorii, pomidorów i kapusty

 

  • 1/2 cykorii
  • 1 jabłko
  • 30-40 dag kapusty pekińskiej
  • 1 marchew
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 8-10 pomidorków koktajlowych
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 2-3 łyżki jogurtu greckiego
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 łyżeczka musztardy
  • sól
  • pieprz
  • cukier

 

 

Sposób przygotowania:

Surówka z cykorii, pomidorów i kapusty
Kapustę pekińską i cykorię poszatkować. Pomidorki pokroić w ćwiartki. Marchewkę i jabłko obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Jabłko skropić sokiem z cytryny. Wszystkie składniki włożyć do miski, dodać posiekaną zieleninę, jogurt wymieszany z musztardą i oliwą, przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem, wymieszać.