Sposób przygotowania:
Surówka z cz. kapusty z nowej odsłonie
Kapustę poszatkować. Umyć, odcedzić. Przełożyć do miski i zalać wrzątkiem, przykryć i odstawić na 15 minut. W tym czasie marchewkę obrać, umyć, osuszyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Przełożyć do miski. Ogórka pokroić w kostkę średniej wielkości i dodać do miski. Paprykę konserwową odsączyć z nadmiaru zalewy, obrać ze skórki i pokroić w kostkę średniej wielkości. Cebulę obrać i drobno poszatkować. Przełożyć do miski. Dodać odsączoną kukurydzę. Kapustę przełożyć na sito, aby dobrze odciekła z wody i dodać do reszty składników. W osobnej miseczce wymieszać majonez z octem, olejem i przyprawami a także cukrem. Dodać do pokrojonych warzyw i wymieszać. Odstawić na godzinę do lodówki. Zapraszam:)