Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2715]

Surówka z czarnej rzepy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Surówka z czarnej rzepy z jabłkami, marchewką i kukurydzą jest pysznym dodatkiem do obiadu o ciekawym smaku.

Surówka z czarnej rzepy

Składniki:

Surówka z czarnej rzepy

 

Sposób przygotowania:

Surówka z czarnej rzepy

ETAP 1:

Surówka z czarnej rzepy
Obraną rzepę zetrzeć, posolić i odcisnąć.

Rzepę obrać, zetrzeć na grubej tarce, wymieszać z solą, pozostawić na 15 minut, gdy puści sok, odcisnąć.

ETAP 2:

Surówka z czarnej rzepy
Przygotować potrzebne produkty do surówki.

Kukurydzę wyłożyć na sito, osączyć. Ogórka pokroić w kostkę. Ubraną marchew zetrzeć na grubej tarce.

ETAP 3:

Surówka z czarnej rzepy
Przygotowane składniki skropić sosem winegret.

Jabłko obrać i zetrzeć, skropić sokiem z cytryny, dodać do przygotowanych warzyw, polać sosem winegret.

ETAP 4:

Surówka z czarnej rzepy
Wszystkie składniki połączyć i przyprawić.

Przyprawić do smaku pieprzem i sokiem z cytryny, dokładnie wymieszać.