Sposób przygotowania:
Surówka z czerwonej kapusty
Kapustę czerwoną umyć i poszatkować, cebulę czerwoną obrać i pokroić drobniutko.
Ogórki kiszone pokroić w ósemki i później na drobną kostkę.
Jabłko zetrzeć na tarce lub pokroić w drobną kostkę .
Wymieszać wszystkie składniki, dodać oliwy, soku z cytryny i przyprawić solą i pieprzem.
Podawać do drugiego dania z ziemniakami lub do kopytek, czy klusek śląskich.
Ogórki kiszone pokroić w ósemki i później na drobną kostkę.
Jabłko zetrzeć na tarce lub pokroić w drobną kostkę .
Wymieszać wszystkie składniki, dodać oliwy, soku z cytryny i przyprawić solą i pieprzem.
Podawać do drugiego dania z ziemniakami lub do kopytek, czy klusek śląskich.
![Surówka z czerwonej kapusty Surówka z czerwonej kapusty](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-czerwonej-kapusty-488456.jpg)
![Surówka z czerwonej kapusty Surówka z czerwonej kapusty](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-czerwonej-kapusty-488457.jpg)
![Surówka z czerwonej kapusty Surówka z czerwonej kapusty](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-czerwonej-kapusty-488459.jpg)
![Surówka z czerwonej kapusty Surówka z czerwonej kapusty](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-czerwonej-kapusty-488460.jpg)