darmiona

darmiona

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 304]

Surówka z czerwonej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Surówka z czerwonej kapusty, jabłka i cebuli ma piękny kolor i jest bardzo smaczna. Polecam jako dodatek do obiadu.

Surówka z czerwonej kapusty Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Surówka z czerwonej kapusty

 

  • 1/2 małej główki czerwonej kapusty
  • 1 jabłko
  • 1 mała czerwona cebula
  • 2 łyżki majonezu
  • sól, pieprz, ocet

Sposób przygotowania:

Surówka z czerwonej kapusty
Kapustę pokroić, przełożyć do miski. Skropić odrobiną octu, posypać solą i odstawić na kilkanaście minut. Po tym czasie zagniatać kapustę, aż zmięknie. Dodać pokrojone w kosteczkę cebulę i jabłko. Wymieszać z majonezem i doprawić solą oraz pieprzem. Odstawić na kilka do kilkunastu minut do lodówki przed podaniem.
Surówka z czerwonej kapusty
Etap 1 Kapustę posolić i odstawić na kilkanaście minut
Surówka z czerwonej kapusty
Etap 2 Dodać pokrojone w kostkę cebulę i jabłko
Surówka z czerwonej kapusty
Etap 3 Wymieszać wszystko z majonezem i doprawić