Sposób przygotowania:
Łopatka z szynkowara
Z soli i ziół przygotować suchą marynatę. Mięso opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym.
Natrzeć mięso marynatą i włożyć w woreczek i do szynkowaru na 48godzin do lodówki.
Po tym czasie odlać wodę która wypłynie z mięsa. Włożyć do garnka z wodą i w temperaturze 80stopni parzyć przez dwie godziny.
Wyjąć gorące i do garnka wlać zimną wodę i schłodzić. Chłodzić kilka godzin najlepiej w lodówce.
Po tym czasie wyjąć z szynkowara i kroić na kanapki.
Natrzeć mięso marynatą i włożyć w woreczek i do szynkowaru na 48godzin do lodówki.
Po tym czasie odlać wodę która wypłynie z mięsa. Włożyć do garnka z wodą i w temperaturze 80stopni parzyć przez dwie godziny.
Wyjąć gorące i do garnka wlać zimną wodę i schłodzić. Chłodzić kilka godzin najlepiej w lodówce.
Po tym czasie wyjąć z szynkowara i kroić na kanapki.