anullka7

anullka7

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 514]

Surówka z czerwonej kapusty

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Szybka i smaczna:)

Surówka z czerwonej kapusty

Składniki:

Surówka z czerwonej kapusty

 

Sposób przygotowania:

Surówka z czerwonej kapusty
Kapustę cienko pokroić,posolić i dobrze ugnieść rękoma.Odstawić na 10 min żeby zmiękła,dodać jabłka starte na tarce o grubych oczkach.Następnie dodać, pokrojoną w drobną kosteczkę cebulkę i szczypiorek,popieprzyć i dokładnie wszystko wymieszać. Na końcu polewamy oliwą z oliwek, mieszamy. Jabłka dają słodycz i kwaśność,więc już nie musimy słodzić! (można dać łyżeczkę soku z cytryny, Tak przygotowana surówka,jest bardzo dobra i chrupiąca. Polecam i Smacznego.