gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Surówka z czerwonej kapusty i marchewki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Tak przygotowaną surówkę z czerwonej kapusty i marchewki podaję jako dodatek do obiadu. Polecam - szybka w przygotowaniu i smaczna.

Surówka z czerwonej kapusty i marchewki

Składniki:

Surówka z czerwonej kapusty i marchewki

 

  • 1/4 główki czerwonej kapusty
  • 2 marchewki (średnie)
  • mały pęczek szczypiorku
  • 1,5 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Surówka z czerwonej kapusty i marchewki

ETAP 1:

Surówka z czerwonej kapusty i marchewki
Poszatkowaną kapustę przekładamy do miski.

Kapustę szatkujemy i przekładamy do miski.

ETAP 2:

Surówka z czerwonej kapusty i marchewki
Startą marchewkę dodajemy do czerwonej kapusty.

Marchewki obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach.

ETAP 3:

Surówka z czerwonej kapusty i marchewki
Do kapusty i marchewki dodajemy majonez oraz przyprawy.

Szczypiorek płuczemy i drobno siekamy. Następnie dodajemy do składników surówki majonez oraz sól i pieprz do smaku. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Surówkę wykładamy na półmisek. Dekorujemy gałązką bazylii.