migotka28

migotka28

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1248]

Surówka z czerwonej kapusty i marchewki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Warzywny dodatek do obiadu musi być nawet w najprostszej postaci jak ta surówka. Czerowna kapusta i marchewka oraz trochę oleju i soku z cytryny i nic więcej nie potrzeba.

Surówka z czerwonej kapusty i marchewki Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Surówka z czerwonej kapusty i marchewki

 

Sposób przygotowania:

Surówka z czerwonej kapusty i marchewki
Czerwoną kapustę drobno pokroić lub poszatkować na szatkownicy do warzyw. Można posolić i odstawić a potem odcinać ze soku aby kapusta zmiękła, ja jednak wolę taką chrupiącą. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.

Posztkowaną kapustę i startą marchewkę dokładnie wymieszać. Solidnie skropić olejem sezamowym i rzepakowym oraz sokiem z cytryny. Ponownie wymieszać.
Surówka z czerwonej kapusty i marchewki
Czerwoną kapustę drobno pokroić lub poszatkować na szatkownicy do warzyw.
Surówka z czerwonej kapusty i marchewki
Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Surówka z czerwonej kapusty i marchewki
Posztkowaną kapustę i startą marchewkę dokładnie wymieszać. Solidnie skropić olejem sezamowym i rzepakowym oraz sokiem z cytryny.