Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Surówka z czerwonej kapusty Mysiuni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

smaczna surówka z kapusty czerwonej

Surówka z czerwonej kapusty Mysiuni Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Surówka z czerwonej kapusty Mysiuni

 

  • 0,5 czerwonej kapusty
  • 0,4 cebuli
  • 0,5 puszki kukurydzy
  • majonez
  • pieprz
  • sól
  • kwasek cytrynowy

Sposób przygotowania:

Surówka z czerwonej kapusty Mysiuni
Kapustę przecinamy na pół a następnie bardzo drobno szatkujemy. Dłuższe części poszatkowanej kapusty kroimy na mniejsze. Nastawiamy w garnku wądę i dodajemy do niej szczyptę kwasku cytrynowego, następnie wrzucamy kapustę i gotujemy 5-8 minut (tak żeby kapusta była miękka - ale żeby się nie rozpadała, taka lekko chrupka). Kapustę dokładnie odcedzamy, następnie dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i kukurydzę. Sałatkę łączmy z majonezem oraz przyprawami wg uznania. podajemy do obiadu
Surówka z czerwonej kapusty Mysiuni
kapuste staramy sie jak najdrobniej pokroic....../
Surówka z czerwonej kapusty Mysiuni
kapustę należy lekko obgotowac zeby nie była twarda
Surówka z czerwonej kapusty Mysiuni
Etap 3

Tagi:

kapusta