allice

allice

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 110]

Surówka z czerwonej kapusty z porem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna surówka do obiadu.

Surówka z czerwonej kapusty z porem

Składniki:

Surówka z czerwonej kapusty z porem

 

  • 50 dkg kapusty czerwonej,
  • 2 średnie pory (białe części),
  • 1 kwaskowate jabłko
  • 5-6 łyżek oliwy lub oleju,
  • 4 łyżki ocetu winnego,
  • do smaku sól, pieprz i cukier

Sposób przygotowania:

Surówka z czerwonej kapusty z porem
Por drobno pokroic, posolic i wygnieśc rękami, odstawic na parę minut. Kapustę drobno poszatkowac. Jabłko zetrzec na tarce o grubych oczkach. Kapustę, por i jabłko wymieszac dodac oliwę, ocet oraz pieprz i cukier do smaku. Ewentualnie posolic pamiętając, że por był juz posolony. Surówkę odstawic na kilka minut i podawac.