Sposób przygotowania:
Surówka z dyni, jabłek i brukwi
Brukiew i dynię obrać ( z dyni usunąć miąższ z pestkami), zetrzeć na tarce o dużych oczkach, wymieszać z odrobiną soli.
Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w cienkie słupki. Szczypiorek i cebulę drobno posiekać. Ogórki pokroić w kosteczkę.
Obrane jabłko bez nasion zetrzeć na grubej tarce, skroić sokiem z cytryny. Wszystkie przygotowane składniki połączyć z majonezem, doprawić do smaku.
Wymieszać.
Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w cienkie słupki. Szczypiorek i cebulę drobno posiekać. Ogórki pokroić w kosteczkę.
Obrane jabłko bez nasion zetrzeć na grubej tarce, skroić sokiem z cytryny. Wszystkie przygotowane składniki połączyć z majonezem, doprawić do smaku.
Wymieszać.