Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Surówka z dyni z pestkami granatu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Surówka z dyni i jabłka to bardzo smaczny i łatwy do przygotowania dodatek do dania z mięsem. Polecam.

Surówka z dyni z pestkami granatu Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Surówka z dyni z pestkami granatu

 

Sposób przygotowania:

Surówka z dyni z pestkami granatu
Por pokroić w pół krążki, wymieszać z odrobiną soli, gdy puści sok, odcisnąć. Dynię i marchewkę obrać, z dyni usunąć miąższ z pestkami, zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

Obrane jabłko bez nasion drobno posiekać, skropić sokiem z cytryny. Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski, połączyć z majonezem, doprawić do smaku solą i pieprzem i sokiem z cytryny, wymieszać.

Przed podaniem posypać pestkami granatu. 
Surówka z dyni z pestkami granatu
Dynię i marchewkę zetrzeć na grubej tarce.
Surówka z dyni z pestkami granatu
Dodać pokrojony por i posiekane, skropione sokiem z cytryny jabłko.
Surówka z dyni z pestkami granatu
Do surówki dodać majonez i przyprawić do smaku.

Tagi:

dynia