dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Surówka z jabłek i cebuli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
  • KALORIE: 150
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Bardzo zdrowa, prosta i smaczna surówka z jabłek i czerwonej cebuli. Idealna jako dodatek do obiadu.

Surówka z jabłek i cebuli Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka z jabłek i cebuli

 

  • 3 - 4 jabłka
  • 1/2 cebuli czerwonej
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • 1 mały kubeczek jogurtu naturalnego
  • 1/2 cebuli
  • 2 łyż oliwy
  • sól
  • pieprz
  • cukier

 

 

Sposób przygotowania:

Surówka z jabłek i cebuli
Jogurt przekładamy do miski. Dodajemy oliwę, wyciśnięty sok z cytryny oraz sól i pieprz do smaku. Dokładnie mieszamy. Jabłka myjemy i obieramy ze skórki. Jabłka kroimy w słupki i dodajemy do sosu. Dokładnie mieszamy. Cebulę obieramy i drobno siekamy. Dodajemy do jabłek. Całość dokładnie mieszamy. Na koniec całość posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Smacznego!
Surówka z jabłek i cebuli
Jgurt mieszamy z sokiem z cytryny, oliwą i przyprawami.
Surówka z jabłek i cebuli
Umytę i obrane jabłka kroimy w wąskie słupki.
Surówka z jabłek i cebuli
Jabłka wrzucamy do sosu i dokładnie mieszamy.
Surówka z jabłek i cebuli
Czerwoną cebulę obieramy i drobno siekamy.