Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Surówka z jabłka i kapusty pekińskiej

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Surówka bardzo prosta , soczysta , szybciutko sie ją robi .

Surówka z jabłka i kapusty pekińskiej Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka z jabłka i kapusty pekińskiej

 

  • 1,5 szklanki pokrojonej w cienkie paseczki kapusty pekińskiej
  • 1 duże soczyste - winne jabłko
  • 1 łyżeczka majonezu
  • 1 łyżka oleju z pestek winogron
  • szczypta soli
  • 3 łyżki pokrojonej natki pietruszki

 

Sposób przygotowania:

Surówka z jabłka i kapusty pekińskiej
Pokroić w bardzo cienkie paseczki kapustę pekińską . Obrać i utrzeć na tarce jarzynowej na grubych oczkach jabłko . Ugnieść kapusta by zmiękła .Dołożyć jabłko . Wlać olej i majonez . Zamieszać wsypując połowę usiekanej natki. Doprawić szczyptą soli .
Podawać posypaną resztą natki .
Surówka z jabłka i kapusty pekińskiej
Jak zwykle proponuję zgromadzenie wszystkich składników
Surówka z jabłka i kapusty pekińskiej
Kapustę pekińską pokroić w bardzo drobne paseczki
Surówka z jabłka i kapusty pekińskiej
Obrane jabłko utrzeć na tarce jarzynowej na grubych oczkach
Surówka z jabłka i kapusty pekińskiej
Wymieszać wszystkie składniki i doprawić do smaku