Koper

Koper

Złoty Ekspert
[Przepisów: 677]

Surówka z kalarepki, pomidora i koperku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Gdy tylko pojawia się młoda kalarepka, na naszym stole gości ta surówka

Surówka z kalarepki, pomidora i koperku Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Surówka z kalarepki, pomidora i koperku

 

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kalarepki, pomidora i koperku
Kalarepkę obieramy i kroimy w zapałki (najpierw na plasterki, a następnie w paseczki). Pomidory kroimy na ćwiartki, a następnie na plasterki (pomidory przed pokrojeniem możemy sparzyć we wrzątku i obrać ze skórki, ale nie jest to konieczne). Kalarepkę i pomidory wrzucamy do miski, dodajemy posiekany koperek i mieszamy. Całość polewamy octem balsamicznym zmieszanym z oliwą i doprawiamy do smaku odrobiną soli ziołowej i świeżo zmielonego kolorowego pieprzu.
Surówka z kalarepki, pomidora i koperku
Kalarepę po obraniu kroimy w zapałki lub słupki
Surówka z kalarepki, pomidora i koperku
Pomidory możemy obrać ale nie jest to konieczne
Surówka z kalarepki, pomidora i koperku
Świeży koperek podczas siekania obłędnie pachnie