Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Surówka z kalarepy i kapusty pekińskiej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Kapusta pekińska to uniwersalne warzywo, z którego możemy stworzyć wiele ciekawych surówek

Surówka z kalarepy i kapusty pekińskiej Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Surówka z kalarepy i kapusty pekińskiej

 

  • 4 szt kalarepka młoda,
  • 1 szt kapusta pekińska,
  • 2 szt jabłka,
  • 1 szt cebula,
  • 1/2 szkl majonez kielecki,
  • 1 łyżka sok z cytryny,
  • 2 szt ogórki kiszone,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz,
  • do smaku cukier

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kalarepy i kapusty pekińskiej
Kalarepkę i jabłka obrać, zetrzeć na tarce o dużych otworach, skropić sokiem z cytryny. Kapustę poszatkować. Ogórki pokroić w kostkę, cebulę drobno posiekać. Wszystkie składniki włożyć do miski, dodać majonez, przyprawić do smaku, wymieszać. Podawać jako przystawka do obiadu.
Surówka z kalarepy i kapusty pekińskiej
Etap 1